Prožijte jižní Moravu netradičně

Zážitek je jediná věc na světě, která Vám zůstane navždy. Prožijte proto ty nejdůležitější chvíle s rodinou, přáteli a obchodními partnery na originálních místech s neopakovatelnou atmosférou.

 

Slavnosti moravského uzeného 2013

Nejlepší uzenáři z celé Moravy se 9. a 10. února sjedou do Brna na hrad Veveří. Slavnosti Moravského uzeného chtějí lidem připomenout, jak chutná tato vyhlášená krajová specialita. Návštěvníci také rozhodnou, které uzené bylo to nejlepší. Přímo na nádvoří vás zavede pestrý masopustní průvod masek. Mistři... celý popis

Nejlepší uzenáři z celé Moravy se 9. a 10. února sjedou do Brna na hrad Veveří. Slavnosti Moravského uzeného chtějí lidem připomenout, jak chutná tato vyhlášená krajová specialita. Návštěvníci také rozhodnou, které uzené bylo to nejlepší. Přímo na nádvoří vás zavede pestrý masopustní průvod masek. Mistři uzenáři ale přivezou i tradiční moravské klobásky, paštiky, uzený bok i další výrobky. Návštěvníci budou moci ochutnat ovarovou polévku, jitrnice, jelita, tlačenku ale i další moravské speciality jako ovar s jablečným křenem, uzené se švestkovou omáčkou nebo prejt se zelím. Přímo na místě k tomu bude pekař připravovat čerstvý chléb. K období masopustu patří ale i sladké speciality jako koblížky nebo boží milosti. A v únoru nesmí chybět ani něco pro zahřátí. Nalévat se bude moravská slivovice, svařené moravské víno nebo pomerančový punč. Zajímavý je i doprovodný program. Kromě vodění masopustního medvěda a dalších rozpustilostí se tu totiž představí i mistři řezníci, uzenáři a kuchaři, kteří povedou odborné přednášky o přípravě uzeného a postupu jeho výroby, klobáskách nebo masopustní gastronomii. Předvádět se bude i správné porcování masa. Svůj prostor dostanou i řemeslníci, na jarmarku bude mít stánek hrnčíř, kovář nebo třeba bylinkář.

Informace

Typ gastronomický festival
Místo konání Hrad Veveří (Veverská Bítýška)
Datum a čas konání
  • ne 10.2.2013
  • so 9.2.2013
URL www.stezky-dedictvi.cz/festival/
Součást opakované události Slavnosti moravského uzeného
Přístupné pro vozíčkáře Ne
Vstupné V ceně běžné vstupenky za 100 Kč mají návštěvníci vstup do hradního areálu včetně hradeb, ochutnávku soutěžního uzeného a zabíjačkovou polévku. Kromě toho si zájemci mohou koupit V.I.P. vstupenku za 299,- Kč, která jim umožní bezplatné parkování pod hradem na V.I.P. parkovišti a nabídne i speciální výhodné menu: zabíjačkovou polévku, uzené se švestkovou omáčkou, nápoj pro zahřátí (panák slivovice nebo pohár svařáčku či pomerančového punče), jitrnice nebo klobásky dle vlastního výběru (2ks/os), malou kuchařku věnovanou moravské masopustní gastronomii, volný vstup na hradby a bezplatnou účast na workshopech věnovaných uzení, uzenému, klobásám.
Zdroj dat Jihomoravský kraj
Je třeba opravit údaje?

  • Jižní Morava
  • Evropská unie, evropský fond pro regionální rozvoj
  • Jihomoravský kraj
  • ROP Jihovýchod